Events Calendar

Jornades de Compra Pública Socialment Responsable
From Tuesday, 23. November 2021 -  09:00am
To Wednesday, 24. November 2021 - 01:45pm
Hits : 106

21 bannerjornades CAT

 

Algunes de les organitzacions de la Campanya Banca Armada, Centre Delàs d'Estudis per la Pau, SETEM i FETS, formem part del Grup de Compra Pública Socialment Responsable i volem caminar juntes per a la coherència de polítiques públiques i la contractació de serveis financers amb respecte als drets humans. Per això, organitzem conjuntament amb d'altres entitats i administracions públiques catalanes el 23 i 24 de novembre les IV Jornades de Compra Pública Socialment Responsable.

Les entitats de la Campanya Banca Armada reivindicarem la importància d’introduir les finances ètiques en les institucions i l’administració pública, per tal de desarmar les polítiques financeres i avançar cap a un procés de desvinculació de la banca armada, és a dir, de les entitats financeres que es beneficien del negoci de la guerra. És per això que es dedicarà una atenció especial a tractar els avenços  en l’àmbit de la recerca i la incidència política que ha fet la campanya banca armada els darrers anys. En especial, es presentarà l'Informe 48: Finançament de les armes de la guerra del Iemen. Anàlisi del finançament de les empreses d’armes que han exportat a Aràbia Saudita i Emirats Àrabs Units (2015-2019) i es presentarà protocol de municipis lliures de banca armada i la nova “Guia per la contractació pública de serveis financers ètics i solidaris”.

Continuarem donat veu a les administracions públiques i les entitats de finances ètiques perquè comparteixin experiències i bones pràctiques dels darrers quatre anys, enllaçant amb les jornades que es van fer l’any 2017 amb la participació de membres de l’Ajuntament de Sevilla, l'Ajuntament de Barcelona, Fiare i COOP57.

Finalment, després d'escoltar les paraules de Yago Álvarez, es posarà sobre la taula els reptes i els compromisos de la nostra campanya, les administracions públiquesi les entitats de finances ètiques.

Cal fer inscripció prèvia. Enllaç d’inscripció

Consulta el programa

Descarrega el cartell aquí

 

Location Barcelona i online