Dia d'Acció Mundial per a l'eliminació de les armes nuclears #CapturetheChange #Divest No Nukes!

BannerBNP3 ES3Avui, 26 de setembre, Dia Internacional per a l'Eliminació Total de les Armes Nuclears, les activistes de la campanya #NoBancaArmada ens hem unit a l'acció per exigir al banc BNP Paribas que deixi d'invertir en armes nuclears.

#CapturetheChange #NuclearBan #DontBankOnTheBomb

De fet, les armes nuclears són les armes pitjors mai creades. Estan dissenyades per delmar ciutats. La Creu Roja i l’ONU han dit que si s’utilitzen en una zona poblada, no hi ha cap ajuda en camí[1], no hi ha res que es pugui fer per mitigar els danys. L’única cosa que podem fer per mantenir-nos fora de perill és assegurar-nos que mai s’usin. I l’única forma d’assegurar-nos que mai s’usin és desfer-nos d’elles. De totes elles.

Les empreses volen guanyar diners. També els bancs i els fons de pensions. La diferència és que els bancs utilitzen els diners dels seus clients per fer inversions, per obtenir beneficis. Però aquests diners són teus. Aquí és on tens el teu poder.

En alguns països les armes nuclears són completament il·legals, però no en tots. Alguns bancs, com el BNP Paribas, faran servir això com a excusa i diran que les seves inversions en productors d’armes nuclears estan bé. Però no està bé. Hi ha una línia moral i ètica sobre allò que és acceptable i allò que no ho és. Les armes nuclears són inacceptables, i és hora que els bancs assumeixin la seva part. Com el BNP Paribas pot dir que ja és hora de desfer-se del tabac[i del fracking, però no de les armes nuclears?  El 26 de setembre, usem el nostre poder per començar a posar fi a les pitjors armes mai creades.

Mes informació en aquests enllaços: https://bnp.dontbankonthebomb.com/ i www.bnp-divest.org

 

  0c1b4398 ab88 43a1 a284 3743701527b2  3865fa6c bded 4ade b523 41481aaf2ac6   e25953d0 8c17 475d b2cd 62ff9804158c

 

Flyer BNP Divest cat    Flyer BNP Paribas Divest cat

 

 

Worldwide armed banks database

banner BBDD BancaArmada campnya angles

 

In this new tool, we present updated data related to the financing of arms industry between 2011 and 2017 by financial entities identified as “armed banks” (banca armada), among which are the major banks, large insurance companies, asset management companies, sovereign wealth funds, some pensions funds and public institutions from all over the world.

Click here to access to the worldwide database.

 

You can watch thetutorial video to learn more about how to use the database:   

ENAAT y grupos de finanzas éticas envían una carta abierta a los Ministros de Finanzas de la UE sobre la extensión de EFSI y los criterios de préstamo del BEI

25989166163 ea08818824 bEn motivo de la reunión de los Gobernadores del BEI y del Consejo ECOFIN que tendrá lugar hoy día 23 de mayo de 2017, la Red Europea Contra el Comercio de Armas (ENAAT, European Network Against Arms Trade), de la cual el Centro Delàs de Estudios por la Paz es miembro, ha enviado un comunicado a los Ministros de Finanzas y embajadores de la UE partícipes en dichas reuniones.

La preocupación del ENAAT radica en el posible cambio de paradigma dentro de la ampliación del Fondo Europeo para Inversiones Estratégicas (EFSI, European Fund for Strategic Investments) y en el cambio de criterios de préstamo del BEI (Banco Europeo de Inversiones).

Continue Reading

Global day of action 'Stop investments in cluster munitions'

2017 worldwide investments cover135 0Hoy, martes 23 de mayo se celebra el día mundial de acción contra la financiación de empresas productoras de bombas de racimo (Stop Explosive Investments global day of action – Stop investments in cluster bomb producers), dentro de la campaña Stop Explosive Investments -con la cual colabora la campaña Banca Armada- y coincidiendo con el lanzamiento de la actualización 2017 del informe anual elaborado por PAX, “Worldwide investments in cluster munitions: A shared responsability” (Inversiones mundiales en municiones de racimo: una responsabilidad compartida).

Continue Reading

Participación de la Campaña Banca Armada en la acción principal de la "Revolució de les Butxaques"

Collage ruta horrorsEl pasado sábado día 13 de mayo y dentro del marco del Día Mundial del Comercio Justo, tuvo lugar el acto central de la Campaña “Revolució de les Butxaques”, impulsada por Setem Catalunya, Alternativa 3, Oxfam Intermón, la banca ètica Fiare, FETS - Finançament Ètic i Solidari, la Xarxa d'Economia Solidària de Catalunya (XES) –aplegades a la campanya Som comerç just i banca ètica– y la Campaña Banca Armada.

Bajo el título de “Ruta guiada por los horrores del comercio internacional”, el evento consistió en una ruta nocturna por el paseo de Gracia para visibilizar las vulneraciones de los derechos humanos de algunas de las marcas más destacadas del sector alimentario, téxtil electrónico y los bancos.

Continue Reading